04-Huis aan de kust_2500x300_lr
 

Even voorstellen

 
 

Welkom op mijn website! Mijn naam is Frits Wiegant en mijn bouwjaar is 1958. Sinds 2002 geef ik met veel plezier Kundalini yogalessen. In 1984 ben ik met Hatha yoga begonnen. In 1996 kwam ik met Kundalini yoga in aanraking en al meteen de eerste les was er een klik en gevoel van “dit kan mij brengen wat ik zoek, waar ik heen wil”. Sindsdien heeft het mij niet meer losgelaten en nog steeds vind ik verdieping in de theorie en de praktijk ervan. Het geeft mij nog steeds een geweldige steun en stimulans voor mijn spirituele ontwikkeling...!

 
 
Portret Frits Wiegant_640x640px_lr
 
 
 

Vooral de meditaties en het gebruik van mantra’s in de les spraken mij aan, maar ook de dynamische oefeningen, de afwisseling van inspanning en ontspanning en het actieve gebruik van de ademhaling tijdens de oefeningen. Dit kende ik niet van de Hatha yoga, wat ik ervoor sinds 1984 beoefende.

Kundalini yoga en de leringen van Yogi Bhajan geven mij de verdieping waar ik naar op op zoek ben.

In 2000 besloot ik om zelf de lerarenopleiding te gaan volgen, in 2002 heb ik deze opleiding afgerond en ben ik begonnen met lesgeven, naast mijn fultime vaste baan.

 
 
 
 

Door diverse verdiepingscursussen in de Kundalini Yoga te volgen, heb ik inmiddels mijn level 2 Teacher Training gehaald.

Behalve yoga, heb ik mij ook verdiept en cursussen gevolgd in: Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP-Practitioner), Astrologie, Geweldloze communicatie, Tarot, I-tjing, Sat Nam Rasayan Healing.

 
 
 
Frits-in-werkkleding_500x665px_lr

In het dagelijks leven heb ik een technische functie; inspecteur van grote technische installaties om de integriteit en veiligheid daarvan te waarborgen. Door mijn fulltime baan in het bedrijfsleven met de nodige verantwoordelijkheden, bij meerdere werkgevers, weet ik uit eigen ervaring hoe stressvol dat kan zijn, met het halen van deadlines tegenover beperkte budgetten!

 
 
 

Kundalini yoga heeft mij de afgelopen jaren meermaals “overeind” gehouden in stressvolle tijden! Soms met moeite, maar gelukkig heb ik nooit een burn-out hoeven ervaren. Voorts ben ik getrouwd met een lieve vrouw en heb drie grandioze kinderen, zo heb ik tijdens hun opvoeding ook de nodige uitdagingen van het gezinsleven voor m’n kiezen gehad.

 
 

Door mijn yoga-ervaring kon ik in stressvolle tijden meestal goed onderscheid blijven maken tussen wat wel of niet essentiëel is, wel of niet belangrijk is, wel of niet noodzakelijk is, of er wel of niet snel actie nodig is. Dit heeft mij overeind en in balans gehouden en dat is,
wat ik jou ook gun!


Mijn drive is om tot de essentie van dingen (en mensen) te komen. Waar gaat het in het leven, mijn leven, nou werkelijk om? Wat hou je over als je alle “wolkvorming” en bla-bla vanuit je ego achterwege laat? Dat vind ik soms zeer confronterend, maar gelukkig altijd heel fascinerend en uitnodigend om door te gaan!

Ik ben lid van de Beroepsvereniging Kundalini Yoga Nederland (KYN) en van de International Kundalini Yoga Teachers Association (IKYTA).

 
kyn-logo
ikyta-logo