07-Geometrische-Gebergte-2500x300_lr
 

Japji Sahib | Meditatie voor de Ziel

 

Japji Sahib is de Universele song over God, gecomponeerd en gezongen door Guru Naanak Dev Ji, de stichter van het Sikh geloof. De Japji, of de “Meditatie voor de Ziel”, is het eerste deel van het heilige boek van de Sikhs, de “Siri Guru Granth Sahib”.

 

 Guru Naanak beschrijft in de Japji zijn ervaringen en verkregen indrukken, inzichten en wijsheden tijdens zijn spirituele reis, waarin hij de staat van verlichting verkreeg. Deze is nu geheel in het Nederlands verkrijgbaar, het boek is opgedeeld in een deel met fonetisch-Gurmukhi (de oorspronkelijke taal van de Japji) om ’s-Ochtends tijdens sadhana te chanten en een deel met de vertaling zelf.

Voor de vertaling is gebruik gemaakt van een (engelstalige) woord-voor-woord vertaling, om zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke tekst van Guru Naanak te blijven, dus géén
(zo min mogelijk) interpretatie van de vertaler zelf.

 
 

 

 

De uitvoering is gebonden met harde kaft,
dus geschikt voor intensief gebruik.

 
 


Voor lezen tijdens sadhana is een groter lettertype gebruikt, om het lezen met schemerlicht makkelijk te maken. 

Ook het tantrisch lezen is met deze versie zeer makkelijk door het om beurten gebruik van recht en cursief gedrukte letters. 

 
 

 

Het tweede deel met nederlandse vertaling is gebaseerd op de (engelstalige) woord-voor-woord vertaling uit “Understanding Japji, Workbook with word-by-word translation” van Gurliv Singh, 2003.

 
 

 

In de Japji is tevens opgenomen welk effect het reciteren van de Pauri’s heeft, alsmede enige uitleg over de wetenschap van Naad en Gurbani door Yogi Bhajan.

 
 
 
Japji-Sahib_Boekwerk_new

Japji Sahib | Meditatie voor de ziel

De Japji is verkrijgbaar in een handzaam formaat (15x22 cm) en kost € 20,-  (excl. verzendkosten). Te bestellen via info@yoga-zoetermeer.nl
Bestel hier