12-Liquid_2500x300_lr
 

Klankschaal massage

 
 

De klanken van klankschalen hebben een helende en rustgevende werking op je hele lichaam, je geest en je ziel. De helende werking van klanken is al sinds vele eeuwen bekend en toegepast in het Oosten, met name India en China. Een bepaald orgaan komt in balans doordat het orgaan gaat meetrillen, resoneren, met de klanken en de trillingen van de klankschalen en de andere instrumenten. Het hele lichaam ondergaat zo een healing proces. De trilling werkt door tot op celniveau.

 
Klankschalen_2000x500px_lr
 
 

De warme klanken herinneren je aan geborgenheid en vertrouwen. Door te luisteren naar de klank en het ervaren van de trillingen van de klankschalen ontstaat balans tussen lichaam, ziel en geest, waardoor je als het ware “opnieuw gestemd” wordt. Tijdens de stilte-periodes kan je dichter bij je eigen kern komen. Je zal je na de massage beter in balans en “geaard” voelen.

 
Klankschalen-09_1600x700px
 
 

Klanken zijn effectief bij onder andere bestrijding van stress, diverse vormen van pijn, chronische moeheid, verdriet en angst. Het verbetert de slaap, geeft de eigenwaarde terug en vergroot de zelfkennis. En als je dat niet nodig hebt; het is ook heerlijk om ervan te genieten terwijl je zit of ligt...!!

 
 
 

Klank en wetenschap

Al van oudsher is er een samenhang tussen klank en kosmos. In de esoterie wordt klank als grondslag van alle materie beschouwd. In de loop der jaren is onmiskenbaar aangetoond dat klank daadwerkelijk vormkracht heeft. Klank, kosmos en materie stammen uit dezelfde oerbron.

 
 
Yoga_Klankschaal-in-linker-hand_900x600px_lr

De mens en klank

Alle materie komt voort uit een kosmisch klankenspel. Wij mensen zijn ons dat vaak niet meer bewust. Alle materiële voorwerpen hebben een klank met een bepaalde grondtoon en resonantie. Alle levende wezens hebben een grondtoon en resonantieniveau. Als je de tonen en resonantiefrequentie op elkaar afstemt, vloeien ze harmonieus in elkaar over. De toon vult dan het hoofd of andere lichaamsdelen en er kan een ontspannen trance-toestand ontstaan, die vergelijkbaar is bij het reciteren van een mantra of kan optreden tijdens meditatie.

Bij een andere frequentie gaan andere lichaamsdelen resoneren. Elk deel van je lichaam heeft een eigen grondtoon en door verschillende klanken en tonen tijdens de massage te gebruiken, komt je hele lichaam stap voor stap in resonantie. De resonantie brengt vervolgens de balans terug, wat doorwerkt tot op celniveau. Elke cel wordt a.h.w. gemasseerd, in balans gebracht en komt zo tot een diep-werkende ontspanning.

Afspraak: Op aanvraag, de massage kan ook bij je thuis gegeven worden.
Kosten: € 35,- per behandeling van ca. 1 uur.